8 Crafty Riddles to Massage Your Brain

Post navigation

Any riddle lover will be glad and love this article because this will mark up their brains and stretch their imaginations with just 8 questions. Paying attention to details and thinking outside the box would help you get the correct answers.

 

Answers are provided at the end of every item. Let’s begin!

 

1. What do you think is missing in the picture?

 

Answer:

Chivalry.

 

2. A shooter

 

 

A man shoots his wife and then puts her under water. After which, he hangs her and then they go out for dinner. How is this even possible?

 

Answer:

Actually, the man is a photographer. He shot a picture of his wife, processed it under water, and hung it dry. He is an old-school photographer and doesn’t prefer digital photography.

 

 

3. Find the treasure

 

 

A treasure hunter found a picture that’s pointing towards the treasure. Which direction should he move?

 

Answer:

Rotate the picture 180° and you’ll find out that he should go…

 

 

4. 9 dots

 

 

Connect all 9 dots using four lines with the pencil not lifting up.

 

Answer:

It’s very easy. Just go outside the box!

 

 

5. Match and Math

 

 

There are actually three ways in solving this equation by only moving one stick. Breaking the match stick and using ≠ are not allowed.

 

Answer:

Please see below for the answers:

 

 

 

 

 

 

 

6. Ladder on a ship

 

 

A sailing ship on the sea has a ladder reaching down so that the bottom rung is just above the water surface. Each rung is 1 foot apart. When the tide comes in, the water level increases at the rate of 1 foot every hour and continues this way for 4 hours.

 

How many rungs of the ladder would be under water when the tide stops rising.

 

Answer:

None. The ladder is attached to the ship and would be rising with the tide so the bottom rung will always stay just above water.

 

 

7. Bird on a car

 

 

A 20-km-long bridge can support only up to 2000 kg. A car with exactly 2000 kg of weight starts crossing the bridge slowly and when the car is already halfway through, a bird weighing 200 grams lands on top of it.

 

Will the bridge collapse?

 

Answer:

No, because while traveling halfway through the bridge, which is 10 km, the car apparently would have used more than 200 grams of fuel. Therefore, the bird’s weight won’t have any impact on the total weight.

 

 

8. Finding a brother

 

 

Rob was not with his brother since they were separated when they were kids. But fortunately, Rob finally found the home address of his brother. Rob knows his name but he doesn’t know what he looks like. When he was at the house, there were a mechanic, a police officer, and a soccer player. But despite the differences, Rob immediately recognizes his brother.

 

How did he do it?

 

Answer:

In their uniforms, police officers and soccer players have their name written on them, so Rob was able to identify easily his brother.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.